Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Πρόσκληση-Πρόγραμμα της Γιορτής Βιβλίου στο σχολείο μας

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/4/17 ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!!! 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου – ημέρα γενεθλίων του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν), ο Σύλλογος Διδασκόντων του 10ουΔημοτικού Σχολείου Χανίων διοργανώνει στο σχολείο μας, διήμερο Γιορτής Βιβλίου από την Τετάρτη 5 Απριλίου έως Πέμπτη 6 Απριλίου. 
Η γιορτή περιλαμβάνει έκθεση βιβλίου και βιβλιοπαρουσιάσεις από συγγραφείς –ποιητές –εκδότες και εικονογράφους παιδικών βιβλίων. 
Την πρώτη μέρα της γιορτής (Τετάρτη 6 Απριλίου) και κατά τη διάρκεια της 3ης και 4ης διδακτικής ώρας θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουμε σημαντικούς ανθρώπους της πνευματικής ζωής του τόπου μας, όπου μέσα από το συγγραφικό και καλλιτεχνικό τους έργο θα μας ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο του βιβλίου. Ταξιδευτές μας μέσα από σελίδες και εικόνες βιβλίων: 
  • Ο συγγραφέας-εκδότης κ. Χρήστος Τσαντής θα παρουσιάσει το «Migozarad», την ιστορία ενός Αφγανού πρόσφυγα και θα συνομιλήσει με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ τάξης.
  •  Η συγγραφέας και θεατρολόγος του σχολείου μας κ. Άννα Κοντολέων θα παρουσιάσει το «Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα» και θα συνομιλήσει με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης.
  •  Η συγγραφέας κ.Ελένη Μπιρμπίλη θα παρουσιάσει το βιβλίο «Η θλιμμένη Καρυάτιδα» και θα συνομιλήσει με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄ τάξης.
  •  Η εικονογράφος κ.Λίλα Καλογερή θα παρουσιάσει το βιβλίο της Άννας Κωσταλλά «Τρύπωνας ο Φαφαγάλος» μέσα από τη δική της εικονογράφηση και θα συνομιλήσει με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης.
  •  Η συγγραφέας κ. Ιωάννα-Κανελλία Δαλάκα, θα συνομιλήσει με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ τάξης για τη συγγραφή του βιβλίου της, προσπαθώντας να τους μυήσει στη συγγραφική τέχνη .
  •  Η δασκάλα-ποιήτρια κ. Γυπάκη-Αγριμάκη Βιργινία θα παρουσιάσει ποιητικές της δημιουργίες στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄τάξης και θα συνομιλήσει μαζί τους. 
  • Η συγγραφέας κ. Αργυρώ Ντουσάκη και η θεατρολόγος κ. Ρούλα Τατσοπούλου θα παρουσιάσουν το παραμύθι ΄΄Οι καραμέλες του ουρανού΄΄ στους μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου μας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου