Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο-Παρουσιάσεις και αφίσες μαθητών Δ' & Ε' Τάξης-Σχ. Έτος 2016-17

Είναι πλέον γεγονός οτι το Διαδίκτυο αποτελεί καθημερινό εργαλείο στη ζωή των περισσότερων μαθητών. Ωστόσο, δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις μη σωστής χρήσης αυτού του μέσου, λόγω άγνοιας τόσο από νέους όσο και από μεγαλύτερους.
Με γνώμονα την παραπάνω διαπίστωση, στο μάθημα ΤΠΕ αφιερώσαμε την χρονιά που μας πέρασε ένα χρονικό διάστημα που είχε σκοπό:

1) Την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών της Δ' και Ε' Τάξης, σε θέματα που αφορούν στην Ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.
2) Την κατάθεση προσωπικών εμπειριών των μαθητών κατά την πλοήγηση τους στο Διαδίκτυο, αλλά και την επίλυση πολλών ερωτημάτων τους που προέκυψαν κατά την διάρκεια συζήτησεων στο Εργαστήριο Πληροφορικής, πάνω σε θέματα ορθής χρήσης του Διαδικτύου και αποφυγής πιθανών κινδύνων.

Στην συνέχεια, οι μαθητές της Δ' Τάξης, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, ανέλαβαν την αναλυτική παρουσίαση ενός Διαδικτυακού κινδύνου και κατόπιν έρευνας και συλλογής πληροφοριών, ετοίμασαν εργασίες στο PowerPoint, τις οποίες και παρουσίασαν στα υπόλοιπα παιδιά. (δείγματα των εργασιών μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ:)

Οι μαθητές της Ε' Τάξης, δημιούργησαν την δική τους αφίσα στο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας PixLr,  στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο, το μήνυμα τους σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. (δείγματα των εργασιών μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ:)
Μπράβο σε όλα τα παιδιά που προσπάθησαν και να μην ξεχνάμε ότι :
 " Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ"
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου